matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie trygonometryczne
janusz:
sinα=1/3sinβ β=ωt, ω=const Ile wynosi α?
23 cze 12:27
Mariusz:
1
sin(α)−
sin(β)=0
3
Zastanów się czy można przedstawić lewą stronę w postaci sinusa różnicy bądź sumy Jeśli nie weź obustronnie arcusa
23 cze 12:53