RR
Matematix: Jeszcze jedno RR
Jeszcze jedno RR
po całkowaniu
ln|y|=3ln|x|+ln|C|
| | 3C | |
y= |
| moze tak być zapisane  ? |
| | x | |
| | C(x) | |
potem ze wzorku y= |
| robie y'=.... |
| | x | |
C'(x)=2x
3
C(x)=1/2x
4+C
podstawiam do głównego:
y=1/2x
3+C/x
Tak to ma wyjść ?
23 cze 00:42
Matematix: te pierwsze pytanie nie mam sensu, to i tak nic nie wnosi
23 cze 00:45
J: Ol
Zupelnie zle to rownanie liniowe niejednorodne
23 cze 00:49
Mariusz: 3ln|x|=ln|x3|
eln(a)= ?
23 cze 01:16
J:
y = Cx
3
y = C(x)*x
3
| | 2 | |
C'(x)*x3 = 2x2 ⇔ C'(x) = |
| |
| | x | |
C(x) = 2lnx + C
y = (2lnx + C)*x
3
23 cze 10:12