rozkład
mat:
X ma rozkład N(−2, 42). Oblicz prawdopodobieństwa: P(X > −6), P(−10 < X < 2).
22 cze 09:10
mat: ?
22 cze 09:37
mat: ?
22 cze 10:03
mat:
Pomoże ktoś ?
22 cze 10:52
Qulka: tak .. EXCEL .. ma taką funkcję rozkład normalny
22 cze 11:04
Qulka:
P(X > −6)=0,841344746
P(−10 < X < 2)=0,818594614
22 cze 11:07
mat:
Ale ja to muszę jutro na egzaminie policzy, bez exela.
Nie wiem jak się za to zabrać, będzie Pani może na forum ?
undefined
22 cze 11:28
Qulka: to przerobić na standardowy
| | x−średnia | |
Z= |
| i odczytać z tablic |
| | odchylenie | |
22 cze 11:38
Qulka: jeśli P(x>coś) to = 1− F(coś) F to dystrybuanta i też z tablic
22 cze 11:39
Qulka:
P(X > −6) = P(Z>−1)=1−F(−1) = F(1)=0,841344746
22 cze 11:42
Qulka: P(−10 < X < 2)=P(−2 < Z < 1)= F(1)−F(−2) = F(1)−(1−F(2)) =
0,841344746−1+0,977249868=0,818594614
22 cze 11:45
mat:
Dziękuję, jeszcze mam kilka zadanek, ale to po południu jak Pani będzie ?
22 cze 11:54