matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równan
Proste:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu następującego układu równań: { 4x
3
−4y=0 { −4x+4y
3
=0
21 cze 20:24
J:
x
3
− y = 0 x = y
3
y
9
− y = 0 ⇔ y(y
8
−1) = 0
21 cze 20:28
Proste:
ok dzieki
21 cze 20:30