| x2 | ||
∬D | dydx x=1 y=x xy=4 | |
| y2 |
| 4 | ||
x≤y≤ | ||
| x |
"Zero. Operuje pan funkcją, a dziedziny pan nie zbadał. Nie ma co sprawdzać".
| x3 | ||
− | + x | |
| 4 |
| 9 | ||
Wynik to | . | |
| 16 |
| 9 | |
| 16 |
Dawno Cie nie widziałem na forum
Tak naprawdę to Pani prowadzaca podajac przepis na funkcje powinna okreslic dziedzine .
Taki zapis np. f(x)= x+1 jest tylko zwykłym wyrażeniem bez podania dziedziny
To ze zazwyczaj za dziedzine bierze się caly obszar okreslonosci czyli np. w tym f(x)=x+1
będzie zbior liczb R to wcale nie oznacza ze ja mogę sobie przyjąć np. Df=<−23,87654303> .
Zgodzisz się ze dziedzina tej funkcji jest tez ten przedzial .
No ale już dalej nie wspominamy prowadzącej do dostanie czkawki
całka podwójna, Hugo 4,0 egzamin z wielokrotnych
.
| π | π | |||
U: | ≤φ≤ | |||
| 4 | 2 |
Nie pokazywałem się, bo miałem mnóstwo innych zajęć, a z matematyką
byłem w miarę na bieżąco... I masz całkowitą słuszność co do dziedziny.
Ale niektórym nie
przetłumaczysz.
Jutrzejszy egzamin z matematyki będzie moim trzecim, a jestem pierwszy raz w ogóle
dopuszczony do pierwszego terminu. I nie dlatego, że z matmy kuleję. Może najlepszy nie
jestem, ale jednak coś tam umiem.
Grupy które miały nieszczęście się dostać pod opiekę mojej prowadzącej, są w większej części
niedopuszczone do egzaminu. Grupy z drugą prowadzącą są z kolei w większej części z egzaminu w
ogóle zwolnione.
Ja po prostu już się nauczyłem, że dla mojego dobra piszę wszędzie dziedzinę. A to tylko
przykład.
W równaniach różniczkowych pani profesor na wykładzie mówiła, żeby nie robić za wiele założeń i
raczej nie uwzględniać rozwiązań trywialnych... A u nas na ćwiczeniach za to lecą punkty...
Nie przetłumaczysz.
Ale co ja tu będę się żalił.
Mam nadzieję że jutro zdam i już nie będę musiał więcej
kochanej pani oglądać.
?
.
| π | ||
własnie możecie powiedzieć czemu obszar U{π}[4}≤φ≤ | ||
| 2 |
| 17√2−12 | ||
Moja odp. to | ||
| 60 |
| π | π | |||
0 ≤ ctg(φ) ≤ 1 ⇒ 45o ≤ φ ≤ 90o ⇒ | ≤ φ ≤ | . | ||
| 4 | 2 |
Dzięki ZKS
| 2 | 2 | ||
√1 , a nie | √y | ||
| 3 | 3 |