matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
Aga:
1
∫
dx
sin
3
x
jka rozwiązać tego typu całke>?
21 cze 16:14
ICSP:
Przemnóż licznik i mianownik przez sinx. Potem podstawienie t = cosx
21 cze 16:59
Aga:
1
cos
2
−1
...=−∫
dt=...=
1
2
ln|
|
(1−t
2
)
2
cos
2
+1
w porządku?
21 cze 17:08