C1(x) | ||
y= | ||
x |
C1,(x) *x−C1(x) | C1(x) | ||
+ | =y2 | ||
x | x |
C1(x) | ||
C1(x) się skróciły ale co z tym y2 teraz? Próbowałem podnieć do kwadratu ( | )2 ale | |
x |
dy | ||
x* | +y=y2 | |
dx |
dy | ||
x* | =−y |*dx | |
dx |
dy | dx | |||
∫ | =−∫ | |||
y | x |
1 | ||
ln|y|=ln| | | | |
x |
C1 | ||
y= | ||
x |
dy | dy | y2−y | dy | dx | |||||
*x = y2 − y ⇔ | = | ⇔ | = | ||||||
dx | dx | x | y2−y | x |
1 | dx | |||
∫ | dy=∫ | |||
y(y−1) | x |
−1 | 1 | |||
∫( | + | )dy=ln|x| | ||
y | y−1 |
1 | ||
ln| | |+l|y−1|=ln|x| | |
y |
y−1 | ||
ln|x|=ln| | | | |
y |
y' | 1 | ||
=− | |||
y | x |
dy | dx | ||
=− | |||
y | x |
C | ||
y= | ||
x |
C(x) | ||
y(x)= | ||
x |
C'(x)x−C(x) | C(x) | C2(x) | |||
+ | = | ||||
x | x | x2 |
C2(x) | ||
C'(x)= | ||
x2 |
C'(x) | 1 | ||
= | |||
C2(x) | x2 |
1 | 1 | ||
= | +C1 | ||
C(x) | x |
1 | 1+C1x | ||
= | |||
C(x) | x |
x | ||
C(x)= | ||
1+C1x |
1 | ||
y(x)= | ||
1+C1x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |