matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązać dwie różniczki
martzab853:
Jak rozwiązać te dwie różniczki? y'e
−x
=y
2
y(0)=−1
dy
dx
−
y
x
=xsinx y(
π
2
)=
π
2
21 cze 11:37
Kacper:
Własne pomysły?
21 cze 11:42
J:
1) rozdzielić zmienne 2) liniowe niejednorodne
21 cze 12:21