matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie x^3-x-1
Wektory:
x
3
−x−1=0 Jak się za to zabrać? Chodzi mi o sposób, najlepiej bez wzorów Vieta.
20 cze 21:04
Eta:
x
3
−x−1=0
x
3
=
x+1
x
≈ 1,3
20 cze 21:16
Mila:
Jeśli chcesz dokładną wartość, to wzory Cardano.
20 cze 21:23