Plis, napiszcie jak to ma być, bo niewiem czy mam dobrze :)
Jane: Prosze o pomoc w zadaniu z funkcji, ktore niewiem czy dobrze zrobilam

Funkcja określona wzorem f(x)= 2x+2 : x−1
a) wyznacz te arg. dla których funkcja f i funkcja g(x)= x +1 przyjmują tę samą wartość.
b) znajdź punkty przeciecia wykresów funkcji f i g
Funkcja f okreslona wzorem f(x)= x +b : x−5
a) znajdź taka wartość wspołczynnika b, aby punkt P=(3,2) nalezał do wykresu funkcji f.
Wykres funkcji f(x)=a : x przesunieto o 4 jedn. w lewo, a otrzymany wykres przesunieto o 3
jedn. do dolu. w wyniku tych przesuniec otrzymano wykres funkcji g, ktory dla arg. −8
przyjmuje wartosc −6. znajdź wzor funkcji g.