Programowanie - funkcja w C
adr: Napisz funkcję, która dla zadanej liczby całkowitej nieujemnej n wyznacza iloczyn n pierwszych
wyrazów ciągu danego wzorem
a
i = {1 i=0
{2*a
i−1 +1 i>0
Te dwie klamerki to jedna duża
20 cze 16:03
adr: ponawiam
20 cze 20:42
Mariusz:
#include<stdio.h>
#include<math.h>
#include<conio.h>
int main()
{
double ai,il; //ze wzgledu na zakres typu int
int n,j
ai=1.0;
il=1.0;
printf("Podaj n");
scanf("%d",&n);
for(i=0;i<n;i++){
ai=pow(2.0,i+1)−1;
il*=ai;
}
printf("%lf\n",il);
return 0;
}
26 paź 05:39
daria:
26 paź 16:49