du | du | |||
yy'y"=(y')3+(y")2 ⇒yu | u=u3+( | u)2 | ||
dy | dy |
y'y±√y'2y2−4(y')4y | ||
y''= | ||
2y'y |
y'y±y'√y2−4(y')2y | ||
y''= | ||
2y'y |
y±√y2−4(y')2y | ||
y''= | ||
2y |
y±√y2−4u2y | ||
u'u= | ||
2y |
y'y−√y'2y2−4*1*(y')3) | ||
y''= | ||
2 |
y'y−y'√y2−4y' | ||
y''= | ||
2 |
uy−u√y2−4u | ||
u'u= | ||
2 |
y−√y2−4u | ||
u'= | ||
2 |
1 | ||
u=− | (2Cy+C2) | |
4 |
dy | C | ||
=− | (2y+C) | ||
dt | 4 |
dy | C | ||
=− | |||
2y+C | 4 |
2dy | C | ||
=− | |||
2y+C | 2 |
C1t | ||
ln|2y+C1|=− | +C2 | |
2 |
C1t | ||
2y+C1=C2e− | ||
2 |
C1t | ||
2y=C2e− | −C1 | |
2 |
1 | C1t | |||
y= | (C2e− | −C1) | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |