Granice funkcji
Justyna: Witam, mam do obliczenia granice:
lim
Dziekuje za odpowiedz!
6 gru 18:40
AS: Stosuję kilkakrotnie regułę L'Hospitala
Pod lim proszę dopisac x → 0
| | ex − e−x − 2*x | | 0 | |
lim |
| = typ |
| |
| | x − sinx | | 0 | |
| | ex + e−x − 2 | | 0 | |
lim |
| = typ |
| |
| | 1 − cosx | | 0 | |
| | ex − e−x | | 0 | |
lim |
| = typ |
| |
| | sinx | | 0 | |
| | ex + e−x | | 1 + 1 | |
lim |
| = |
| = 2 |
| | cosx | | 1 | |
6 gru 19:28
Justyna: Przed chwila zrobilam tak samo i mi wyszlo

Dziekuje!
6 gru 19:31
AS: A ile satysfakcji! Gratulacje.
To jedno zadanie rozwiązane jest więcej warte jak 10 rozwiązanych
przez innych. i spisanych.
6 gru 19:35