Proszę o pomoc.zapomniałam jak się robi :(
kaisa-k: wyznacz miejsce zerowe funkcji f(x)= −x2+2x
20 cze 09:19
Dziadek: Przypominam
−x2+2x=0 x(−x+2)=0 dalej sama
20 cze 09:21
kaisa-k: zabij mnie nie zrobie sama kurde !
20 cze 09:25
kaisa-k: tyle to zrobiłam co napisałes i sie zaciełam
nie mam ani jednego przykładu w zeszycie podobnego a wychodze już na egzamin ustny !
20 cze 09:26
kaisa-k: bedzie x=0 lub x=−2

?
20 cze 09:27
kaisa-k: nie pamietam
20 cze 09:27
Dziadek: Tak poza tym to ile masz lat ze zapomnialas
jak to się robi 60−70?

Zobacz
a*b=0 jeśli a=0 lub b=0
u nas a=x czyli x=0 a nasze b tp −x+2=0 to x= policz
20 cze 09:29
Dziadek: x=2
20 cze 09:30
kaisa-k: dziękuję ci bardzo. będę musiała poćwiczyc to na wakacjach. robię liceum zaocznie.właśnie mam
egzamin ustny a to jedno z zadań które mogę wylosować.Mam 34 lata i zaocznie się uczę.Po
maturze studia

Nie jest łatwo od podstaw uczyć się matematyki lecz mam samozaparcie i was
20 cze 09:34
kaisa-k: w semestrze 3 miałam z tego 5 ( lecz co z tego jeśli bywa tak,że to co najłatwiejsze wietrzeje
mi pod nadmiarem materiału
20 cze 09:35
Dziadek: Zycze powodzenia i przyjemnej pracy
20 cze 09:37
Dziadek:

To jest wykres funkcji f(x)= −x
2+2x teraz ladnie widać
20 cze 09:43
polo: pisanie oszczerstw na forum hej mielec jest gowniaro karalne
17 lip 23:17