matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miedzy liczby 15 i 405 wstaw takie a,b aby liczby 15,a,b,405 stanowily ciag geom
ford:
miedzy liczby 15 i 405 wstaw takie a,b aby liczby 15,a,b,405 stanowily ciag geometryczny
20 cze 07:43
dero2005:
15, a, b, 405
⎧
15b = a
2
⎩
405a = b
2
a = 45 b = 135
20 cze 07:51