matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdzić czy istniej
1:
F(x)=
√
6x+1
sprawdzić czy istnieje f'(3)
19 cze 21:45
Godzio:
f(3 + h) − f(3)
√
6(3 + h) + 1
−
√
19
f'(3) = lim
h→0
= lim
h→0
=
h
h
√
19 + 6h
−
√
19
= lim
h→0
=
h
19 + 6h − 19
= lim
h→0
=
h(
√
19 + 6h
+
√
19
)
6
6
= lim
h→0
=
√
19 + 6h
+
√
19
2
√
19
Istnieje
19 cze 21:48
Eta:
6
3
f
'
(x) =
=
2
√
6x+1
√
6x+1
3
f
'
(3)=
√
19
19 cze 22:58
kyrtap:
Godzio (definicja) vs Eta (wzory)
19 cze 23:22