matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f.cyklometryczna
tyu:
ktoś podpowiedziałby jak dokończyć ten przykład
8π
π
arctg(ctg
) = arctg(ctg
) = ...
7
7
5π
odpowiedź to
14
19 cze 19:45
Mila:
π
π
π
7π
2π
5π
ctg(
)=tg(
−
)=tg(
−
)=tg(
)
7
2
7
14
14
14
π
5π
5π
arctg(ctg(
))=arctg(tg(
))=
7
14
14
19 cze 20:10
tyu:
dziękuję
19 cze 22:21
Mila:
19 cze 22:25