.
asdf: udowodnij
p ∨ (q ∧ r) ⇔ (p ∧ q) ∨ (p ∧ r)
tylko nie tablicą prawdy bo to za proste.
19 cze 00:35
pigor: ..., to co piszesz nie jest prawdą, chyba,
że miało być to tak : p ⋀ (q ⋁ r) ⇔ (p ⋀ q) ⋁ (p ⋀ r) .
19 cze 00:52
asdf: no wlasnie...cos mi nie pasowało
19 cze 00:56
Kacper:
Rozdzielność koniunkcji względem alternatywy
20 cze 13:53
pigor: ... no właśnie i nie wiem dlaczego nie
może być dowód metodą 0−1, czyli tabelka
20 cze 15:01
pigor: ... , a może wystarczy wskazać analogię z rozdzielnością
mnożenia względem. dodawania...

a(b+c)= ac+bc . ...
20 cze 15:05
pigor: ..., kurde znowu plotę bzdety : miało
być a(b+c)= ab+ac, czyli p(q+r)= pq+pr...
20 cze 15:08