matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całe podwójna
Asia:
∫∫cos(x+y)dxdy D: y=0, y= x, y + x = π/2 D
18 cze 21:34
nowy:
Mogę tylko pomóc z obszarem całkowania który jest taki, że 0<=x<=π/2 i x<=y<=π/2 − x
18 cze 21:36
J:
niestety , ale granice nie takie
18 cze 22:09
Mariusz:
π
0<=y<=
4
π
y<=x<=
−y
2
20 cze 06:37