..
AKSE: jak mam a1= 2 a a4=250 w ciagu geometrycznym to zeby obliczyc a 5 musze obliczyc
q => moge to zrobic tak a4=a1*q3 tak ?
18 cze 20:29
Kacper:
zależy co znaczy q3 dla ciebie
18 cze 20:33
AKSE: g3
18 cze 20:33
Kacper:
Jeśli dobrze rozumiem twój zapis, to będzie ok.
18 cze 20:35
AKSE: Tak ale nie wychodzi my dobry wynik.
250=2*g3
250−2=q3
248=g3 co dalej bo nie ogarniam
18 cze 20:38
AKSE: juz wiem
18 cze 20:42
Dziadek: Wroc do szkoły podstawowej (nie zartuje
Masz tutaj dodawanie czy mnożenie ?
q=
3√125=5
19 cze 11:28