dy | y | ||
=1+( | )2 | ||
dx | x |
u' | 1 | ||
= | |||
1−u+u2 | x |
du | dx | ||
= | |||
1−u+u2 | x |
du | ||||||||||||||||
=ln|x|+C | ||||||||||||||||
|
4 | du | ||||||||||
=ln|x|+C | |||||||||||
3 |
|
2 | 2u−1 | ||
arctan( | )=ln|x|+C | ||
√3 | √3 |
2u−1 | √3 | |||
arctan( | )= | (ln|x|+C) | ||
√3 | 2 |
2u−1 | √3 | ||
=tan( | (ln|x|+C)) | ||
√3 | 2 |
√3 | ||
2u−1=√3tan( | (ln|x|+C)) | |
2 |
√3 | ||
2u=1+√3tan( | (ln|x|+C)) | |
2 |
y | √3 | |||
2 | =1+√3tan( | (ln|x|+C)) | ||
x | 2 |
1 | √3 | |||
y= | (x+√3xtan( | (ln|x|+C))) | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |