matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyprowadzic wzor
okoo:
u(v)=
√
(σv/σub)
2
*(u(ub))
2
+(σv/σIa)
2
(u(Ia))
2
+(σv/σa)
2
*(u(a))
2
v=
√
(2*e*uh)/m
U
k
=(k*T)/e*ln((I
a
(0))/I
n
as ) U
h
=U
k
+U
b
I
a
(0)=I
n
as* e
e
/(k*t)*uk
18 cze 18:16