może ktoś sprawdzić??
wojtek szuka pomocy : Ania wpłaciła na roczną lokatę pewną kwotę pieniędzy. Bank zaoferował oprocentowanie w
wysokości 8% w skali roku i miesięczną kapitalizację odsetek. Po upływie okresu oszczędzania
Ania otrzymała 541,50 zł. Wskaż kapitał początkowy
x =6525

?
18 cze 17:47
Eta:
K −− kwota którą wpłaciła Ania
| | 8 | |
K*(1+ |
| )12= 541,50 |
| | 100*12 | |
K*(1,00666)
12=541,50
K*1,08291=541,50
K=
500 zł
18 cze 20:58
ZKS:
Chciałem napisać, żeby zgłosił się do tego banku, ponieważ go oszukali.
Wpłacając 6525 złotych otrzymuje po roku 541.50 złotych to oszustwo, chyba to ten Amber Gold.
18 cze 21:07
Kacper:
No to tylko w Polsce takie rzeczy
18 cze 21:08
Eta:
Przywłaszczyli prawie
6 000 zł
18 cze 21:09
Eta:
Kacper ....... szukaj pracy w takim banku
18 cze 21:10
Kacper:
Eta bałbym się wracać z pracy do domu gdyby takie "inwestycje" w nim były
18 cze 21:14