matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka nieoznaczona
add:
∫2sin(x)+
1
3
*sin
3
(x)
17 cze 21:42
J:
najpierw rozbij na dwie całki ... pierwsza ... elementarna druga ... ∫sin
3
xdx = ∫sinx(1 − cos
2
x)dx ... i podstawienie : cosx = t . − sinxdx = dt
17 cze 21:44