matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
abc:
x
2
−16
x
2
+x
x
3
+4x
2
x
:
1−x
2
3x−12
x−1
(x−4)(x+4)
x(1+1)
x
2
(x+4)
D={−1,1,4}, a rozwiązanie to :
x
:
(x+1)(x−1)
3(x−4)
x−1
(x+4)
x
(x−1)
x
=
x
x
=
?
(x−1)
3
x
2
(x+4)
3x
2
17 cze 21:41
Eta:
ok
x
3
.
=
3x
2
x
i koniecznie podaj założenia !
17 cze 22:13
Eta:
D=R \ {−1,1,4,
0
}
17 cze 22:14
abc:
Dzieki!
, tylko 0 skąd?
17 cze 22:22
Eta:
Po podzieleniu masz w mianowniku x
2
⇒ x≠0
17 cze 22:28
Piotr:
x
3
+4x
2
≠ 0
x−1
18 cze 00:36