WAZNE ciagi !
dudi: Ile wyrazow ciagu an=1+5n jest liczbami całkowitymi ?
16 cze 22:26
Qulka: 2 : pierwszy i piąty
16 cze 22:27
dudi: ok napisze tak na spr ciekawo czy się ucieszy , dzieki
16 cze 22:30
Qulka: to jeszcze napisz słownie że dwa wyrazy
16 cze 22:31
dudi: Zastosuje się do Twoich wspaniałych rad
16 cze 22:34
Eta:
| | 5 | |
bo |
| −− jest liczbą naturalną gdy n=5 lub n=1 |
| | n | |
16 cze 22:36
dudi: Dobra to jej napisze że jest naturalna
16 cze 22:37
Eta:
"jej" ? to znaczy komu? ( koleżance? czy..........
16 cze 22:38
dudi: No na sprawdzianie , nauczycielce.. chyba
16 cze 22:39
dudi: a jeszcze jedno ile wam wychodzi ze wzoru skróconego mnozenia , tutaj (n−1)2
16 cze 22:41
PW: Zero, kolego, zero.
16 cze 23:19
Piotr:
wychodzi 'czego' ?
16 cze 23:22
kyrtap:
17 cze 00:19
kyrtap: Piotrze dawno Cię nie widziałem
17 cze 00:27
5-latek: Ale
Piotr to nie jest ten
Piotr 10
17 cze 08:37
kyrtap: wiem
17 cze 23:22
Piotr:
18 cze 00:33
Piotr:
zostalem zapomniany
18 cze 00:34