xdx | ||
∫ | ||
x3+1 |
e3x | ||
g'(x)=e3x. g(x)= | ||
3 |
e3x | e3x | e3x | 4 | |||||
= | *cos4x+∫4sin4x* | = | *cos4x+ | ∫sin4x*e3x | ||||
3 | 3 | 3 | 3 |
e3x | ||
g'(x)=e3x. g(x)= | ||
3 |
e3x | e3x | |||
= | *sin4x−∫4cos4x* | |||
3 | 3 |
F(x) | ||
∫ A(x)dx = F(x) − a∫A(x)dx ⇔ (1 − a)∫A(x)dx = F(x) ⇔ ∫A(x)dx = | + C | |
1− a |
x | ||
= ∫ | dx ... i rozłóż na ułamki proste | |
(x+1)(x2 − x +1) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |