matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania
KAZIK 24:
Rozwiazaniem x
3
− x
2
− 4x +4 = 0 rownania sa liczby a. 4,−4,1 b. 1,−1,4 c. 2,1 d. −2,1,2
16 cze 19:47
Eta:
Odp: D) bo x
2
(x−1) −4(x−1)=0 ⇒ (x−1)(x−2)(x+2)=0 ⇒ x=.........
16 cze 19:53
KAZIK 24:
odp c
16 cze 20:01