pochodna cząstkowa
tomeczek: potrzebuje pomocy na trzy pytania mam funkcje f(x)=2x3y2−yx
a)pochodna cząstkowa pierwszego rzędu wynosi fx'(x,y)=6(xy)2−y
b)pochodna cząstkowa mieszanego rzędu grugiego wynosi fxy''(x,y)= −1+12x2y
c) fxy''(x,y)=fyx''(x,y)
wystarczy podać PRAWDA/ FAŁSZ
dziękuje z góry za pomoc
16 cze 18:12
henrys: a prawda, b prawda, c prawda
16 cze 19:05
Janek191:
Powinno być f(x, y) = 2 x3 y2 − y x
16 cze 19:11
henrys: też nie zauważyłem
16 cze 19:12
tomeczek: dziękuje za odpowiedź
16 cze 19:19