10x | |
(x2(ln10)2−2xln10−2) | |
(ln10)3 |
10x | ||
[x2=u, 2xdx=du, dv=10x dx, v=∫10xdx= | ] | |
ln(10) |
x2*10x | 2 | |||
∫x2*10x dx= | − | ∫x*10x dx=... | ||
ln(10) | ln(10) |
10x | ||
[x=u,dx=du, dv=10x dx, v=∫10xdx= | ] | |
ln(10) |
x2*10x | 2 | 10x | 1 | |||||
= | − | *[x* | − | ∫10x dx]= | ||||
ln(10) | ln(10) | ln(10) | ln(10) |
x2*10x | 2 | 10x | 10x | |||||
= | − | *[x* | − | ]= | ||||
ln(10) | ln(10) | ln(10) | ln2(10) |
x2*10x | 2x*10x | 2*10x | ||||
= | − | + | ]=.... | |||
ln(10) | ln2(10) | ln3(10) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |