rozwiąż równanie
rafi02: Doszedłem do takiego równiania i dalej nie wiem co zrobić
w(x) = −4 + 3(x + 1) − x(x + 1) + x(x + 1)(x − 1)
16 cze 13:35
rafi02: powinno wyjść tyle ale coś mi nie wychodzi = x3 − x2 + x − 1
16 cze 13:37
J:
powymnażać nawiasy i poredukować wyrazy podobne
16 cze 13:40
rafi02: wychodzi mi x3−3x−1 może źle coś wymnażam
16 cze 13:48
J:
robisz bład, bo wynik jest dobry ... = −4 + 3x + 3 −x2 − x + x(x2−1) = ... i licz
16 cze 13:54
Ada: W(x) = −4+3x+3−x2−x +x(x2−1) = x3−x2+x−1
16 cze 13:55
rafi02: dobra dzięki zrobiłem głupi dziecinny błąd dzieki pomogliscie mi rozwiazac interpolacje
newtona
16 cze 14:33