Uklad rownan
Sebasta: Rozwiaz uklad rownan pomoze ktos?
3x2+3y=0
3x+4y=0
16 cze 11:26
5-latek: Wyznacz np. x z drugiego równania i podstaw do 1 równania
16 cze 11:28
ICSP: albo y
16 cze 11:35
5-latek: Czesc

Powodzenia na egzaminie
16 cze 11:41
ICSP: Bądź inaczej :
Mnożąc pierwsze równanie przez u i dodając równania stronami dostajemy, że :
3ux
2 + 3x + y(3u + 4) = 0
| | 4 | |
Jeżeli u = − |
| to zeruje nam się y i dostajemy, że : |
| | 3 | |
−4x
2 + 3x = 0
doliczając z drugiego równania y dostajemy
odpowiednio
16 cze 11:48
ICSP: Dziękuję
5−latek
16 cze 11:48