oblicz x
Agnieszka: 2log5+log4=x
16 cze 10:57
J:
x = log52 + log4 = log25 + log4 = log(...)... co wpiszemy do nawiasu ?
16 cze 10:58
Janek191:
x = log 5
2 + log 4 = log 25 + log 4 = log ( 25*4) = log 100 = 2
bo 10
2 = 100
Tu jest logarytm dziesiętny

log x = log
10 x
16 cze 10:59
Agnieszka: oki dzięki logarytmy to najgorsze co może być
16 cze 11:01
J:
a wiesz skąd się wzięło to 100 ?
16 cze 11:02
Janek191:
Wzory, wzory i jeszcze raz wzory

log a + log b = log (a*b)
n log a = log a
n
16 cze 11:04
5-latek: logarytmy to pikus . najgorszse dopiero przed Toba
Tak jak napisał Janek wzory .
16 cze 11:06
Janek191:
@ Agnieszka
Która klasa? II ?
16 cze 11:08
Hugo: Iog...iczne 8)
16 cze 11:13
Agnieszka: pierwsza liceum
16 cze 11:23