matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz stosując własności działań na potęgach
Agnieszka:
(5
−5
)
−1
*(
1
2
)
−2
*10
−5
16 cze 10:38
J:
5
5
*4
=
= ... licz dalej
10
5
16 cze 10:40
Janek191:
5
5
* 4
5
5
* 4
= 5
5
*2
2
*10
− 5
=
=
=
10
5
5
5
*2
5
4
1
=
=
32
8
16 cze 10:42
Agnieszka:
wielkie dzięki
16 cze 10:45