równanie okręgu
Kasia: Bardzo proszę o pomoc

\
Punkty A (2,3) B(−4, 5)
należą do okręgu O. Pole tego okręgu jest równe 10π, wyznacz równanie tego okręgu.
6 gru 16:22
ula: P=πr2
10π=πr2→ r=√10
równanie okręgu przech. przez p.A
(xA−a)2+(yA−b)2=r2
równanie okręgu przecho. przez p.B
(xB−a)2+(yB−b)2=r2
podstaw dane punkty i oblicz a i b
6 gru 17:50
Kasia: ale po zostaje układ z dwiema niewiadomymi i nie wiem co dalej
6 gru 18:46
Silwest: no w uklad to wpierdziel i oblicz
6 gru 18:47
Kasia: to zostaje mi 4x+4y−28= 0 i co dalej?
6 gru 18:58