1 | 1 | ||||||||||||||||||
∫ | dx=∫ | dx | |||||||||||||||||
sin(x) |
|
1 | |||||||||||||||||
=∫ | dx | ||||||||||||||||
|
x | ||
t=tan( | ) | |
2 |
| ||||||||||||||||||||||||||||||||
dt= | dx | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
1 | dx | ||||||||||||
dt= | |||||||||||||
2 |
|
1 | dx | ||||||||||||||||||||
∫ | |||||||||||||||||||||
|
|
dt | ||
∫ | =ln|t|+C | |
t |
x | ||
=ln|tan( | )|+C | |
2 |
dx | sin(x) | sin(x) | ||||
∫ | =∫ | dx=∫ | dx | |||
sin(x) | sin2(x) | 1−cos2(x) |
−sin(x) | ||
=−∫ | dx | |
1−cos2(x) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |