matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość spadku
matemate:
wyznacz wartość spadku stycznej do krzywej y=6x
2
−2x+5 w punkcie A=(0,5)
15 cze 21:14
J:
"brzydkie" określenie: "spadek" ( ujemny przyrost ) wyznacz f'(0) = tgα , gdzie α to kąt nachyleni stycznej do osi OX
15 cze 21:21