matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Jiley:
8.Liczby −
√
3
i
√
3
sa pierwiastkami rownania: A. x
3
+x−2=0 B. x
4
−6x
2
+9=0 C. x
3
−3x
2
+4x+12=0 D. 2x
3
+x
2
−6x−3=0
15 cze 20:51
J:
B) bo: 9 − 6*3 + 9 = 0
15 cze 20:54
Eta:
B)
15 cze 20:55
Jiley:
Dziekuje
15 cze 21:04