dzielenie wielomianow
Jiley: 5. Uporzadkuj malejaco liczby a, b, c, d:
a− reszta z dzielenia wielomianu w(x)=x4−2x3+2 przez x−2
b− reszta z dzielenia wielomianu w(x)=−2x4−2x2−5 przez x+1
c− reszta z dzielenia wielomianu w(x)=x8+x6−2x2+3 przez x−1
d− reszta z dzielenia wielomianu w(x)=2x4−2x3+4 przez x−2
dzielenie wielomianow to moja slaba strona, w ogole nie umiem tego zrobic
15 cze 20:30
Eta:
A słowo "dziękuję" znasz? czy to też Twoja "słaba strona" ?
15 cze 20:32
Eta:
a= W(2)= 24−2*23+2=...
b=W(−1)=...
c=W(1)=...
d= W(2)=...
15 cze 20:34
Jiley: Wlasnie napisalam pod ostatnim postem

Dziekuje
15 cze 20:35
Eta:
Pod każdym należy napisać to magiczne słowo !
15 cze 20:36
Eta:
Dokończyłeś? podaj odpowiedź , to sprawdzę
15 cze 20:45
Jiley: a=2
b=−5
c=3
d=20
15 cze 20:46
Eta:
b= −9 bo −2(−1)4−2(−1)2 −5= −2−2−5=....
uporządkowanie malejąco : d, c, a, b
15 cze 20:53
Jiley: a no tak. dziekuje
15 cze 20:54