Wielomiany
Jiley: 3. Dane sa wielomiany w(x)=mx4+2x3+x+1 oraz u(x)=x4−2x3+x2+2
I. Dla m=−1 stopien wielomianu w(x)+u(x) jest rowny 2 P/F
II. Dla m=0 stopien wielomianu w(x)*u(x) jest rowny 7 P/F
III. Dla m=−1 stopien wielomianu w(x)−u(x) jest rowny 3 P/F
IV. Dla m=−5 wyrazenie w(1)+u(−1) jest rowne 5 P/F
Mam zaznaczyc, ktore zdania sa prawdziwe, a ktore falszywe.
15 cze 20:02
Eta:
I. P
II. P
III. F
IV. P
15 cze 20:17
PW: ... jest równy 2 P/F − to mistrzostwo gminy we wprowadzaniu czytelnika w osłupienie.
15 cze 20:45
Eta:

P−−− prawda , F −−− fałsz
I. stopień wielomianu : W(x)+U(x) dla m= −1 jest równy 2
czyli P −− prawda
15 cze 20:50
PW: Eta, ...
15 cze 21:24