Wielomiany
Jiley: 1. Dany jest wielomian w(x)=x3−x2−1. Wtedy:
A. W(√2+1)=3√2+3
B. W(√3−√2)=9√3−11√3−6+2√6
C. W(√3−1)=w(1−√3)
D. W(1−√2)=3√2−3
Mam do zrobienia 10 zadan z wielomianow, na jutro. Proszę o rozwiązanie..
15 cze 19:17
Eta:
Odp A)
bo (√2+1)3−(√2+1)2−1= 2√2+6+3√2+1−3 −2√2−1=......
15 cze 20:24
Jiley: jeszcze raz bardzo Ci dziekuje
15 cze 20:34
Eta:
15 cze 20:37
Janek191:
@ Eta
Była burza w Rz ?
15 cze 20:38
Eta:
Była i na szczęście już przeszła
15 cze 20:39
Janek191:
A grad ?
15 cze 21:07