(1+√x)2 | ||
1) ∫ | dx= | |
x2 |
e3x+ex)2 | ||
2) ∫ | dx= | |
e4x |
| |||||||||||
3) ∫ | )dx= | ||||||||||
x2 |
4x | ||
4) ∫ | dx= | |
√4x2+5 |
1 | 1 | |||
3) podstawienie: t = | , dt = − | |||
x | x2 |
(e3x+ex)2 | ||
2)∫ | dx= | |
x2 |
(e3x+ex)2 | ||
2)∫ | dx= | |
e4x |
8 | ||
1) = 8∫4xdx = | 4x + C | |
ln4 |
2lnx | ||
v = x u' = | ... = xln2x − 2∫lnx =
| |
x |
1 | ||
v = x u' = | .... = x*ln2x − 2[x*lnx − ∫dx] = x*ln2x − 2xlnx + 2x + C | |
x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |