matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równiania - zmiennie rozdzielone proszę o pomoc,
justyna:
dy
3x
a)
=
dx
y
b) y'=(x+1)
2
y
2
dy
c)
=2
√
y
lnx
dx
15 cze 14:05
J:
dy
1)
= 3xdx
y
3
całkujemy: lnIyI =
x
2
+ C
1
⇔ y = e
3/2x+C
1
⇔ y = C*e
3/2x
2
15 cze 14:07
J:
sorry .... a) ydy = 3xdx
1
3
y
2
=
x
2
+ C
1
⇔ y
2
= 3x
2
+ C ⇔ y =
√
3x
2
+ C
2
2
15 cze 14:12
justyna:
ktoś coś jeszcze? jaka jest w ogóle zasada rozwiązywania tych równan?
18 cze 16:04
henrys:
dy
∫
=∫lnxdx x>0
2
√
y
√
y
=xlnx−x+c
18 cze 16:41