matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź liczbę a
Kaśka:
Znajdź liczbę a wiedząc , że średnia arytmetyczna zestawu danych 1,3,4,3,4,a,7,2 jest równa 3,75
14 cze 20:27
Eta:
a=6
14 cze 20:30
pigor:
...,
bo np tak : 1+3+4+3+4+a+7+2 = 8 * 3,75 ⇔ 24+a= 30 ⇔
a=6
.
14 cze 20:34