dy | |
−2xy=x−x3 | |
dx |
dy | |
=2xy | |
dx |
dy | |
=2xdx | |
y |
dy | ||
∫ | =2∫xdx | |
y |
dy | |
=c1`(x)*ex2+c1(x)*ex2*2x | |
dx |
x−x3 | ||
c1`(x)= | i teraz to z całkować | |
ex2 |
x−x3 | ||
∫ | , rozbijam na dwie całki | |
ex2 |
x | ||
∫ | ||
ex2 |
1 | ||
podstawiam: t=x2 , dt= 2xdx , | dt=xdx | |
2 |
1 | dt | ||
∫ | |||
2 | et |
1 | |
∫e−t*dt | |
2 |
x3 | ||
−∫ | jak podstawie t za x2 to u góry mi te x3 nie zniknie ![]() | |
ex2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |