aa
Hugo: Co znaczy ze:

Bob wybiera dwie liczby pierwsze p i q takie, by p ≡ q ≡ 3 (mod 4).
jak mam to rozumieć ;−; co to za zapis? 3(mod4) ze reszta z dzielenia 3 przez 4? inaczej?
14 cze 17:04
Saizou :
reszta z dzielenia przez 4 to 3, tzn że p=3+4k, q=3+4m gdzie k,m∊∊ℤ
14 cze 17:08
Hugo: dzięki Ci ehh jak ja tą sesje zdam
14 cze 17:10
dr hab.:
Też sądzę, że przerasta to twoje możliwości.
No cóż − nie wszyscy muszą być mgr
14 cze 18:13
janusz: hugo, z tego co widzialem, to bardzo duzo zadan robisz itd. a na takiej prostej glupocie
polegniesz? toz to podstawy dyskretnej, algebry liniowej
14 cze 18:47
Hugo: studiowanie jest fajne, lubie sie uczyc, jestem dumny z siebie ze ciezka praca sprawiła mi
zerowkę z analizy cóż...
Mam pytanie
16
3 = 5
3= 4 (mod11)
występuje tu skrócone modulo jak to jedno w drugie przechodzi

jak 16
3 skraca się w 5
3?
14 cze 19:01
Mila:
163≡4 (mod11) sprawdzam, czy to prawda.
16≡5 (mod11) bo 16=1*11+5
16≡5(mod11) /3
163≡53 (mod11)=125(mod11)=4 (mod11) bo 125=11*11+4
14 cze 19:34
Hugo: Dziękuję bardzo

bardzo przydatne
14 cze 19:41
14 cze 20:23
Hugo: 
dziękuje za każdy link, akurat tu jakiś nowości nie ma obsługiwanie potęg mnożenie....
Jutro piszę kolokwium z matematyki dyskretnej o 18, jeżeli napisze powyżej 70% będzie zerówka
Milo jeżeli masz czas i chęci pomóc Hugowi to kolejnym działem na kolokwium są grafy. : )
14 cze 20:44