matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania trygonometryczne
Ann:
Rozwiaż rownanie |2sinx−
√
3
|=
√
3
Rozwiazywalam to w nastepujacy sposob 2sinx−
√
3
=
√
3
lub 2sinx−
√
3
=−
√
3
2sinx=2
√
3
2sinx=0 sinx=
√
3
x=π+kπ Jak mam teraz rozpisac sinx=
√
3
Prosze o pomoc
14 cze 14:25
Kacper:
sinx=
√
3
⇒ x∊∅
14 cze 14:28
Ann:
okej dzieki
14 cze 14:30