matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
alicja_97:
Wysokość rombu o boku długości 10 cm jest równa 6 cm. Oblicz wartość funkcji trygonometrycznych kąta ostrego tego rombu.
14 cze 13:26
help:
x: 36+ x
2
= 100 x=8 masz wszystie boki więc liczysz po kolei funkcje tryg.
14 cze 13:30
Eta:
6
3
sinα=
=
10
5
4
cosα= ......=
5
3
tgα=.... =
4
4
ctgα=
3
14 cze 13:32