matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Strumień pola wektorowego
jakubs:
1
1
Mam do policzenia strumień pola F=(
x
3
,
y
3
,0) przez wewnętrzną powierzchnię
3
3
bryły Ω ograniczonej z=x
2
+y
2
, z=1. Z tw. Gaussa−Ostrogradskiego będzie to ∫∫∫divFdxdydz Jak taką całkę obliczyć ?
14 cze 03:59
jakubs:
.
14 cze 12:54