Romb-przekątne
Adam: Przekątne rombu 6 i 8 , oblicz obwód.(znam wynik,ale po prostu,chciałbym się upewnić czy dobrze
zrobiłem)
13 cze 22:31
Metis: Jeśli zrobiłeś i znasz wynik, to w czym problem?
Pokaż rozwiązanie to Cie upewnimy
13 cze 22:32
Adam: Nie będę się rozpisywał,ale bok a wyjdzie 5,bo pierwiastek z 25 to 5,czyli 4*5=20 i tyle.Teraz
wiem na pewno mam dobrze.
13 cze 22:50
Adam: To było banalne,ale tego jednego nie umiem,moze tobie się uda : Obwód równoległoboku 56,boki w
stosunku 3:5,Oblicz Pole.
13 cze 22:52
Metis: Masz wynik?
13 cze 22:57
Eta:
P=10,5
13 cze 23:53
Bolo:
Jest nieskończenie wiele rozwiązań, potrzebna jest jeszcze jedna informacja. Przy tych
danych można obliczyć długości boków, ale nie pole
13 cze 23:58
Eta:
Jedno z nich wynosi : P=10,5 wtedy h
a=0,6 i h
b= 1 ......... i inne
14 cze 00:12
Bolo:
Głupia odpowiedź
14 cze 07:11
14 cze 10:41
Eta:
@
Bolo
Nie ma "głupich" odpowiedzi( głupi są często ....) najwyżej odp. nie jest poprawna!
14 cze 12:29